Kavárny


Amadeus Coffee & Wine

Stylová kavárna v areálu Arcidiecézního muzea Olomouc, v sousedství katedrály sv. Václava, nabízí netradiční interiér i letní zahrádku v historickém centru města.

Kavárna nabízí kávu z malé rodinné pražírny Café Gape z Lošova, pivo z řemeslného pivovaru Clock z Potštejna, zmrzlinu z farmy Doubravský dvůr a dezerty převážně veganské od Peču peču. Máme široký výběr vín, zejména z vinařství Maděřič (navíc provozovna společně Jiřím Maděřičem organizuje degustace).

Otevírací doba

Z historie místa

Přízemí raně barokního západního křídla, které postavil kapitulní děkan Jan František z Poppenu (1673–1689), bylo původně užíváno jako kočárovna. Po vybudování nové kočárové remízy ve východním křídle rezidence byly interiéry v první polovině 18. století upraveny pro hospodářské účely.

Sklep pod starší severní částí jižního křídla děkanství byl vystavěn po třicetileté válce za kapitulního děkana Klaudia Soriny (1650–1658) a upraven za Jana Františka z Poppenu (1673–1689). Lomové zdivo na severní straně suterénu souvisí se základy zaniklého gotického domu děkana Bartoloměje, v němž byl zavražděn král Václav III.

Načítání obsahu…

Bistro Central

Stylové italské bistro v budově Muzea moderního umění v olomoucké Denisově ulici 47. Bistro nabízí domácí těstoviny, svěží sendviče, výraznou italskou kávu a italská vína. Součástí nabídky jsou dezerty a čerstvé pekařské výrobky.

„Chceme být ideální volbou pro studenty i pracující, kteří si potřebují během dne dát něco rychlého a dobrého k snědku. Proto se výrazně zaměříme na jídlo, které si zákazníci mohou odnést s sebou. Výjimečnost Bistra Central spočívá v promyšleném konceptu – od kuchyně až po interiér – a přitom zůstává otevřené a dostupné pro všechny,“ vysvětluje provozovatel Petr Heneš.

Otevírací doba

Načítání obsahu…