AKTUALITA | 12. 9. 2016 Čtvrteční vernisáž v kavárně Arcidiecézního muzea odstartovala fotografickou výstavu Vesnice je svět. Jedná se o soutěžní snímky šesti desítek autorů, z nichž je zhruba polovina vystavena, další jsou k dispozici ve speciálních složkách.

AKTUALITA | 12. 9. 2016

Čtvrteční vernisáž v kavárně Arcidiecézního muzea odstartovala fotografickou výstavu Vesnice je svět. Jedná se o soutěžní snímky šesti desítek autorů, z nichž je zhruba polovina vystavena, další jsou k dispozici ve speciálních složkách. 

Na vernisáži nechyběl vítěz soutěže Vladimír Pryček s početným doprovodem fotografů z Valašska a přišla i autorka druhého oceněného snímku Iva Višinková z Olomouce. Ve vítězné trojici na vernisáži chyběla jen Taťána Hejcmanová, která učí v Praze výtvarnou výchovu a už jí začal školní rok. „Určitě se ale do Olomouce v době konání výstavy dostanu a podívám se na všechny fotografie,“ vzkázala.

Výstava Vesnice je svět doprovází hlavní výstavu dokumentaristy Jindřicha Štreita v Muzeu umění Olomouc. Ten byl také předsedou soutěžní poroty a ocenil nejen velkou účast ale především kvalitu zaslaných snímků.

Výstava soutěžních fotografií v kavárně Amadeus v Arcidiecézním muzeu potrvá do 26. září. Výstava Jindřicha Štreita (Ne)známé fotografie 1978 – 1989 skončí v Muzeu umění 30. října.