AKTUALITA | 18. 2. 2022 MUO se také připojuje k oslavám 76. výročí obnovy olomoucké univerzity, a proto od pátku 18. do neděle 20. února nabízí všem studentům a zaměstnancům UP vstup ZDARMA na všechny své výstavy!

AKTUALITA | 18. 2. 2022

MUO se také připojuje k oslavám 76. výročí obnovy olomoucké univerzity. Studentům a zaměstnancům UP nabízí od pátku 18. do neděle 20. února vstup zdarma do všech svých výstav, stačí se jen prokázat zaměstnaneckou kartou nebo studentskou ISIC kartou.

Kromě stálé expozice Století relativity, kterou momentálně doplnila díla starých mistrů, čeká na návštěvníky MUO retrospektivní výstava šternberského malíře Petra Zlamala V žáru malby, která představuje umělcovu pozoruhodnou figurativní i krajinářskou tvorbu vyznačující se svrchovaným expresivním malířským výrazem a citem pro neokázalou monumentalitu. 

A také výstava Byli jsme světoví!, která představí pozoruhodnou kolekci dokumentů, autorských fotografií a diapozitivů architekta Miroslava Řepy, spoluautora československého pavilonu pro Expo v Montrealu, která mapuje československé úspěchy na světových výstavách v Bruselu, Montrealu a Ósace.